dimecres, 22 d’agost del 2007

'Ladran, luego cabalgamos'

Enhorabona Miquel Calçada i Olivella, Mikimoto. Com diu el clàssic castellà: 'Ladran, luego cabalgamos'.


Demanarà explicacions al president de la CCRTV

El PPC denuncia la visió "simplista, parcial i partidista" del programa 'Afers Exteriors' dedicat a Espanya


· Segons Santi Rodríguez, "el capítol emès ahir contenia una sèrie de missatges, uns subliminals i altres directes, que no responen ni a la realitat ni a la pluralitat de Catalunya i dels catalans" i "només existeixen a l'imaginari nacionalista"

22.08.07 .- El diputat del PPC Santi Rodríguez ha criticat avui el programa emès ahir a TV3 "Afers Exteriors" dedicat a Espanya, en el qual el conductor, Miquel Calzada, oferia una imatge "simplista, parcial i partidista tant d'Espanya com de Catalunya". Santi Rodríguez ha centrat la seva crítica "en primer lloc, en el tractament d'Espanya, com un país aliè a Catalunya; en segon lloc, en la simplificació que fa que Espanya quedi reduïda a Madrid; i també en les reflexions del conductor del programa, que expressen una Catalunya inèdita, que només existeix en l'imaginari nacionalista". El diputat del PPC ja ha anunciat que demanarà explicacions al director de la CCRTV, Joan Majó, sobre aquest programa –que és una reposició del ja emès en la primera temporada del programa-, de la mateixa manera que ho va fer el passat mes de juliol amb el capítol d''Afers Exteriors' dedicat a Euskadi.

Santi Rodríguez ha citat alguns exemples de les reflexions formulades pel conductor del programa en el capítol emès ahir, en les que es defineix com un "visitant estranger" a Madrid o fa apel·lacions a l'independentisme: "Catalunya tornaria a ser derrotada i és que la culpa era nostra, com no havíem de ser derrotats si fèiem jugar els nostres equips a la lliga espanyola. Si el Barça fos realment més que un Club només competiria amb el Real Madrid a la Champions Leage. En fi un altre 1714, un altre 1939, ... estàvem condemnats a ser derrotats sempre, calia prendre una decisió definitiva". Així mateix, defineix Espanya com "un imperi del qual nosaltres n'havíem format part, un imperi del passat que havia quedat reduït a zero".

Segons el diputat del PPC, "es tracta d'un conjunt de missatges, uns subliminals i altres directes, que no responen ni a la realitat, ni a la pluralitat de Catalunya ni dels catalans, i que només serveix per alimentar el nacionalisme oficial". "És una llàstima que un programa d'aquestes característiques, d'una bona qualitat, tant d'idea com d'execució, es malmeti per aquests comentaris sobrers i partidistes", ha afegit.