dimarts, 21 d’agost del 2007

Carretero strikes again

De nou Joan Carretero, i de nou a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que deien que estava morta, fa saltar la notícia en el món republicà. I de nou, l'ex conseller de Governació advoca per trastocar les bases d'Esquerra, anteriorment coneguda com ERC. Des de Reagrupament es vol anul·lar la tendència a prioritzar l'eix social per sobre del nacional, quan aquest últim permet situar al primer.

En el marc d'una taula rodona a Prada (Conflent, no França, perdoneu!), Carretero ha dit el que fa temps que molts pensen: si Espanya no ens vol deixar parlar, anem a parlar a on ens puguin escoltar. Espanya no regalarà res, doncs anem a l'ONU, la UE, o els Estats Units (fóra un bon moment degut a les relacions tibants entre el govern espanyol i el nord-americà).


Esperem des del Gabinet de Pau Claris que en el proper congrés d'ERC es puguin arribar a acords interns ja que un nou partit potser només fragmentaria l'independentisme, i això és prendre un risc massa fort.


(Vilaweb)

DIMARTS, 21/08/2007 - 15:57h
Joan Carretero no descarta de
crear un nou partit independentista


Ho farà si no és possible de modificar l'estratègia d'ERC a través de
les vies internes

L'ex-conseller de Governació, Joan Carretero, ha participat avui en una taula rodona a la Universitat Catalana d'Estiu, que aquests dies es fa a Prada de Conflent. El líder del corrent intern d'ERC Reagrupament.cat ha dit que no descarta de crear un nou partit de tarannà independentista si, a través de les vies internes, no és possible de modificar l'estratègia actual d'ERC. El nou partit, ha afirmat, tornaria a situar l'independentisme al capdavant de les aspiracions.


'Ens estimem molt ERC, però els partits no deixen de ser eines i el més important és Catalunya', ha dit Carretero. I també ha insistit que la direcció republicana hauria de canviar. L'ex-conseller també ha apostat per internacionalitzar les aspiracions independentistes de Catalunya.
Això significaria de dur la proposta a organismes com ara la Unió Europea o les Nacions Unides. I ha proposat de fer una recollida de signatures en l'àmbit nacional a fi i efecte d'aconseguir no pas menys d'un milió d'adhesions a favor de la sobirania de Catalunya. El 30 de juny, en un acte a l'Auditori de Barcelona, Reagrupament.cat es va constituir oficialment com a corrent crític d'Esquerra Republicana, amb aquest manifest.
En el discurs que va fer Carretero, va demanar a ERC que havia de tornar a posar
la independència al capdavant del projecte polític del partit, i va criticar el
suport al PSOE al Congrés espanyol.

(Avui.cat / ACN)

Carretero diu que si ERC no va "més lluny" els independentistes
hauran de crear una nova "eina" política
L'exconseller d'ERC assegura que l'única manera que Catalunya aconsegueixi tenir algun dia el seu propi estat és portar la proposta del referèndum d'independència a organismes internacionals com la Unió Europea o l'ONU
Prada
Ult. Act. 21.08.2007 -
15:54 hs
L'exconseller de Governació i líder de Reagrupament.cat, Joan Carretero, ha advertit que si ERC no va "més lluny" en la lluita per la independència, algú "s'haurà d'inventar'" una nova eina política que lideri aquest procés. Carretero ha subratllat a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada que serà la mateixa societat civil la que acabarà organitzant-se per formar un nou partit.

"Ens estimem molt ERC, però els partits no deixen de ser eines i el més important és Catalunya", ha advertit. Per una altra banda, l'exconseller d'ERC assegura que l'única manera que Catalunya aconsegueixi tenir algun dia el seu propi estat és portar la proposta del referèndum d'independència a organismes internacionals com la Unió Europea o l'ONU. "Hem de recollir un milió de firmes i portar-les a organitzacions europees, nord-americanes i mundials. O s'internacionalitza la qüestió catalana o aquesta no té cap sentit".